نقد و بررسی

تفاوت ۴G با ۵G در چیست؟ معرفی کامل تکنلوژی ۵G

تکنولوژی 5G

نسل پنجم اینترنت گوشی های موبایل یا همان تکنولوژی ۵G در راه است. اما هنوز زمانی برای ارائه آن مشخص نشده است، خبر خوب اینکه هم اکنون شرکت های مخابراتی در حال تست استانداردهای لازم در این خصوص هستند.

برای درک بهتر ۵G، می توانیم فناوری های مشابهی که از قبل در این عرصه معرفی و استفاده شده است را نام برد. فناوری های مخابراتی مانند ۲G، ۳G، ۴G که اینها نمونه های پیشتر این فناوری هستند و هم اکنون در دنیا استفاده می شوند. اینترنت ۲G که قابلیت ارتباط اینترنتی از طریق تلفنهای همراه از طریق پیامک و تماس صوتی بود را ارائه می کرد. اینترنت ۳G در کنار ۲G انتقال داده را نیز به آن افزود. اینترنت۴G  که سرعت این انتقال اطلاعات را بسیار افزایش داده است.

تکنولوژی 5G

مزایای ۵G

تکنولوژی ۵G بهبودهای خیلی زیادی نسبت به نسل های قبل اینترنت پیدا کرده است و در حال حاضر برترین تکنولوژی اینترنت موبایل است که امکانات بسیار زیادی را فراهم می کند. مهمترین تکنولوژی ۵G موجود می توان از: سلول‌های کوچک، MIMO، امواج میلی‌متری، فول داپلکس و فیلترینگ فضایی نام برد، هر چند هنوز سازندگان بر دیگر تکنولوژی های قابل استفاده در۵G  توافق نکرده اند.

اگر تست‌های فعلی را که در خصوص تکنولوژی ۵G انجام شده، ملاک قرار دهیم، ۵G سرعت بسیار بالایی دارد. حداقل سرعت این تکنولوژی دانلود ۲۰ گیگابیت بر ثانیه است و همچنین سرعت آپلود ۱۰ گیگابیت بر ثانیه برآورد شده است. البته این سرعت بین همه کاربران یک برج مخابراتی ۵G تقسیم خواهد شد. اما همچنان انتظارات بیشتری از۵G می رود که این سرعت ارائه شده بیشتر شود.۵G قادر است که اینترنت پرسرعتی را نیز در اختیار کاربران خانگی قرار دهد.

زمان تاخیر در ۵G

زمان تاخیر که برای چت های ویدئویی و بازی های آنلاین اهمیت به سزایی دارد و شاهد هستیم که برای ارتباط معمولا زمانی طول می کشد و صدا و تصویر هماهنگی لازم را ندارند این موضوع در تکنولوزی ۴G  حدود ۲۰ میلی ثانیه است، در صورتی که این زمان در تکنولوژی ۵G بهبود چشم گیری داشته است و به حدود ۵ میلی ثانیه کاهش یافته است. و این موضوع خصوصا در بازی های آنلاین طرفدار بسیاری دارد.

تکنولوژی 5G

تفاوت ۴G و ۵G

یکی از تفاوت های ۴G و ۵G در سرعت انتقال دیتا در این دو تکنولوژی است که پیشتر نیز در این خصوص توضیح دادیم. تفاوت دیگر از لحاظ پوشش شبکه، تکنولوژی های ۴G  و ۳G از طریق برجهای بلند قابلیت ارسال را دارد و از طریق سطوحی نظیر دیوار و پنجره و … می گذرد ولی تکنولوژی ۵G بیشتر شبیه وای فای است و برد شبکه های قبلی را ندارد و اگر مانعی سر راهش قرار بگیرد، سیگنال آن از دسترس خارج خواهد شد. اما یکی از راه حل هایی که برای رفع این مشکل، استفاده از آن در مکانهای شلوغ و پر رفت وآمد است، نظیر پارکها، ترمینالها و رستوران و کافی شاپها.

که این موضوع باعث می شود تکنولوژی ۵G در تمامی مناطق آنتن دهی یکسانی نداشته باشد و در مکانهای عموما باز عملکرد بهتری خواهد داشت. اما این موضوع باعث نگرانی نیست چون بیشتر دستگاههایی که از تکنولوژی۵G  استفاده می کنند از  شبکه ۴G نیز پشتیبانی می کنند و در عین حال اگر در مکانی قرار داشتید که ارتباط با ۵G قطع شد و در محدوده شبکه ۴G در دسترس باشد، دستگاه همزمان به۴G  متصل شده و ارتباط اینترنتی برقرار است.

تکنولوژی 5G

برجهای مخابراتی و تعداد گیرنده ها و فرستنده هایی که از شبکه می توانند استفاده کنند، تکنولوژی ۵G تعداد بیشتری را پوشش می دهد و همچنین فیلترینگ فضایی که حرکت امواج را مدیریت می کند در جهت افزایش قدرت بیشتر امواج. دوبرابر شدن پهنای باند ۵G نسبت به تکنولوژی ۴G. تطابق این تکنولوژی با اینترنت اشیاء که در این موضوع دیگر نباید نگران اتصال تعداد بالای دستگاهها به این شبکه باشیم. با تمام این ویژگی ها باید انتظار داشت که با روی کار آمدن۵G  تکنولوژی ۴G نیز به کار خود ادامه می دهد و۴G پیشرفت خواهد کرد تا این دو تکنولوژی همپای یکدیگر ارتباطات را تسهیل کنند.

گفتگو ها